با کپور فیش در بازار آبزیان فعال باشید و کسب درآمد کنید.

ویروس KHV چیست؟

بازدید: 405 بازدید
ویروس کوی هرپس ویروس و یا KHV ویروسی کشنده هست که در بین ماهی های کوی اولین بار در سال ۱۹۸۲ میلادی دیده شده است. و بعد از آن شیوع آن بین مزارع پروش دهنده ماهی گسترش پیدا کرده است. مزارعی که امور قرنطینه را رعایت نمیکنند و نمیتوانند بکنند میتوانند انتظار شیوع و گسترش این بیماری را راحت تر از بقیه مزارع داشته باشند. وقتی در مزارعی که د همسایگی هستند و گاها از آب بالا دستی نهر و رودخانه نیز استفاده میکنند میتوانند راحت تر به این بیماری مبتلا شوند.
ویروس به تنهایی قابلیت زندگی را در محیط خارجی ندارد و معمولا از آب آلوده و ماهی آلوده و لوازم پرورش ماهی آلوده از یک نقطه به نقاط دیگر گسترش پیدا میکند.
اینکه کسی میتواند ماهی آلوده تولید کند و ماهی آلوده را قبل از اینکه ماهی در اثر شدت بیماری ویروسی بمیرد بفروشد جای سوال است؟ اینکه در ایران تشخیص این ویروس و این بیماری حتی در یک آزمایشگاه باشد جای سوال است؟ اینکه کسی بخواهد از قصد این ویروس را تکثیر و بعد گسترش بدهد و توانایی این کار و پول این کار را داشته باشد جای سوال است؟
این بیماری به قدری سخت و ناجور هست که اگر کسی این را از نزدیک و یا دور دیده باشد راحت راجع بهش صحبت نمیکند و راحت نظر نمیدهد . در زمان بهار که هوا شروع به گرم شدن میکند و در پاییز که هوا به سرد شدن میکند این ویروس میتواند بخاطر تغییر دما فعال شود. بعد از فعال شدن ویروس میتوان انتظار داشت که ۵۰ درصد ماهی های مزرعه و یا استخر در ۳ روز اول بمیرند و تا ۹۰ درصد ماهی ها در هفته اول بمیرند. ماهی های باقی مانده که آلوده نیز هستند میتوانند در صورت رسیدگی بیشتر، زنده مانده و یا در قبل از ۲ هفتگی آنها نیز بمیرند.
آیا این ویروس دوا دارد؟ تا سالهای قبل که هیچ دوایی نداشت؟ ایا میتوان پیش گیری کرد؟ تا حدی میشود پیش گیری کرد ولی جلوی مرغ ماهیخواری که از مزرعه کسی دیگری ماهی آلوده را خورده باشد و ویروس را به مزرعه دیگری برده باشد را نمیتوان گرفت.
اگرمزرعه ای ویروس داشته باشد تا چند وقت میتوان انتظار داشت که ان مزرعه الوده هست و یا تا حدی امکان ریسک و خطر آلودگی را دارد؟ ۳ سال
آزماایشگاه تشخیص ویروس در ایران نداریم، حال چگونه بصورت چشمی میتوان فهمید علت مرگ ماهی هه خدایی نکرده، از این ویروس است؟ دهان باز، چشمان کوچک شده ماهی، دور دهان و صورت ماهی متورم و قرمز و گاها زخمی و میوکوس خیلی زیاد روی پوست ماهی ها از جمله تعدادی از این علایم هستند. این علایم میتوانند بیشتر و یا کمتر نیز باشند.
چه کمکی میتوان به ماهی های آلوده و یا احتمالا آلوده نشده برای جلوگیری از مرگ و میر کرد ؟ تقریبا هیچ کاری نمیتوان کرد و فقط باید افسوس خورد. ولی آب تمیز و جدید و تعویض آب زیاد، و اکسیژن رسانی به ماهی ها و قطع غذا دهی موقت )با وجود این بیماری ماهی خودش غذا نیز نمیخورد ( و استفاده از محلول های تصفیه آب از باکتری ها و ویروس ها میتواند تا حدی و تا حد کمی کمک حال باشد.
امیدوارم هیچ وقت هیچ کس در هیچ جای دنیا این ویروس را نگیرد و نبیند و باهاش در گیر نشود.
🔺
کشور ژاپن ، انگلیس و کشور اشغالی بیشترین اطلاعات و بهترین راه کارها را برای قرنطینه و یا معدوم سازی و …. و حتی تلاش برای درمان بیماری در چند سال قبل داشته اند و شاید تجربیات این کشور ها بالاتر از بقیه کشور ها که با طالاعات دروغ خود را عاری از این بیماری میدانند باشد و مقالات منتشر شده از این کـشور ها میتواند مرجع عمل باشد.
من نیز در حد توانم این اطلاعات را به اشتراک میگذارم، هر چند ممکن است کم و کاستی باشد، ولی شاید بعنوان اطلاعات اولیه راه گشا و کمک کننده باشد.
همه باهم باید تلاش کنند که به این ویروس نه بگویند . تهیه و تدوین مدیریت مجموعه کپور فیش
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت